aagje

aagje

vrijdag 6 januari 2012

Weekweetjes 09/01 tot 13/01

Floddertje en Smeerkees wensen jullie een fijn en gezond 2012! Aangezien ze alle sloebers zo gemist hebben en het heel rustig was in de boomhut, beginnen we  het nieuwe jaar met een feestelijk thema: Worstenweek met Smeerkees !

Maandag geeft Floddertje een Nieuwjaarscadeautje aan Smeerkees. Hij wil het open maken maar, we schrikken ons een hoedje… wat is dat lawaai? Waar komt het toch vandaan? Wat zit er eigenlijk in dit cadeau? Al gauw blijkt dat onze Smeerkees superveel  honger heeft en dat het cadeautje gevuld is met heerlijke worstjes… die Smeerkees wil delen… maar er zijn er niet genoeg ! Wat nu? Al snel wordt het worstjesreceptenboek van Smeerkees bovengehaald en stellen we een echte boodschappenlijst samen voor onze gezellige worstjesweek !!
Maandag: Boodschappenlijst tekenen (pictogrammen bedenken en nadien opnieuw “lezen”). We maken ook worsten in brooddeeg die we echt bakken. ’s Middags gaat dan “de worstjeshoek” open waar de kinderen kunnen wegen welke worst zwaar/licht of zwaarst/lichtst weegt. We leren ook een gedicht over smullende Smeerkees.
Dinsdag: We oefenen deze week ook om onze jas zelfstandig te sluiten. Wie dit kan, mag zijn Smeerkeesje een extra worstje geven. We spelen met rijmwoorden en starten deze week met ons rijmboek.
Woensdag: We tonen onze beste schilderkunsten en schilderen Smeerkees ... met worst !
Donderdag: Met onze zelfgemaakte boodschappenlijst gaan de geeltjes (jongsten) alle spullen halen voor de worstjesweek. Die dag maken we ook het lievelingseten van Smeerkees: echte chocolami !! Aangezien morgen een drukke dag wordt, is er vandaag poppenkast met… worst.
Vrijdag: Iedereen mag die dag in echte feestkleding komen. ’s Middags is er een echte nieuwjaarsreceptie, met de hele kleuterschool, gevuld met lekkere hapjes, cocktails, muziek en dans. Wij zorgen die dag nog voor worstenbroodjes en worstenvuurwerk !!
Lekkerbekgroetjes,
Smullende Smeerkees en de rest…